Gazdaság

Lázár János szétcsapott a Ménesbirtok menedzsmentjében

mezőhegyesi ménesbirtok (mezőhegyesi ménesbirtok)
mezőhegyesi ménesbirtok (mezőhegyesi ménesbirtok)

Lázár János nem tudott róla, hogy a felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. több milliárd forintos turisztikai fejlesztéseket tervez.

Mint arról beszámoltunk, a Közbeszerzési Értesítő alapján 4 csillagos 90 szobás szálló, VIP páholyos prémium lovarda és sok egyéb mellett golfpálya építésére írtak ki pályázatot.

A volt miniszter titkársága szerint azonban Lázár csak a sajtóból szerzett tudomást a fényűző tervekről, és rendesen fel is háborodott rajta.

A titkárság közlése szerint nem volt előzetes egyeztetés a tervezett beruházásokkal kapcsolatban, Lázár János úgy érzi, hogy menedzsment teljesen elveszítette a realitás érzékét.

A volt miniszter azt ígérte, hogy az ügynek személyi konzekvenciái lesznek, és visszavonják a pályázati kiírásokat is.

A mezőhegyesi gazdaság államosítását még Lázár intézte. 2016-ban 2,1 milliárd forintot csoportosítottak át a Miniszterelnökséghez, hogy megvásárolják a Mezőhegyesi Ménesbirtokot. Lázár 2018 szeptemberében nevezték ki a Ménesbirtokkal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

Azonnal visszavonták a tendert

Alig néhány perccel a cikk megjelenése után a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. menedzsmentje sajtóközleményt adott ki, amelyben közölték, Lázár János kormánybiztos utasítására visszavonják a 2019. 05. 28-án 800 millió forintos keretösszeggel meghirdetett tervezési feladatokra irányuló közbeszerzési eljárását. Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik