Belföld

400 rendőr csapott le a drogklán tagjaira – fotók, videók

A győrszentiváni kábítószer-kereskedő hálózat vezetőinél és dílereinél egyszerre jelentek meg rendőrök, kommandósok. Egy 74 éves nőt is őrizetbe vettek.

Három megyében, 27 helyszínen egyidőben csaptak le a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei június 30-án hajnali 5 órakor, írta a police.hu.

Összesen 20 embert fogtak el. A banda tagjai nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Néhány éve közülük többeket már gazdasági bűncselekmények miatt eljárás alá vontak.

Most csaknem másfél éves nyomozás után sikerült összegyűjteni a terhelő információkat, bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe kerültek a kábítószer-kereskedelmet irányítók és a bűnbanda tagjai.

Az akcióban 400 rendőr drogkereső kutyákkal, talajradarral, fali röntgennel kutatást hajtott végre a bűnbanda tagjai által használt ingatlanokban, járművekben.

Helyszínenként több száz grammnyi kábítószergyanús anyagra bukkantak különböző helyeken – plüssmackóban, vázák mélyén, autó kerekében – elrejtve.

Találtak egy 77 tőből álló kábítószer-ültetvényt, a termesztéshez szükséges eszközöket, berendezéseket is.

A gyanúsítottak konspirációját igazolta, hogy több mint száz bontatlan csomagolású és használt mobiltelefont, SIM kártyát is találtak.

Kiderült, hogy több, hozzájuk nem köthető járművet használtak.

Az akció idején az egyik fő irányító, a 37 éves V. Csaba nem volt otthon, miután tudomást szerzett arról, próbált elrejtőzni, de a felderítő munka eredményeként rövid időn belül beazonosították a búvóhelyét, őt is elfogták.

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyomozók – a hálózat vezetőitől – három ingatlant vettek zár alá, nagy értékű gépjárműveket, elektronikus eszközöket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le.

A győri rendőrők a 37 éves V. Csaba, a 34 éves V. Lajos, a 30 éves V. Roland, a 24 éves V. Róbert Lucián, a 46 éves V. Róbert és a 74 éves M. Erzsébet győri lakosokat, illetve P. Márk 30 éves nagyszentjánosi, Sz. József 40 éves szombathelyi lakost őrizetbe vették. Őket jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A Veszprém megyei rendőrők a bűnözői csoporthoz tartozó drogfogyasztókat fogtak el, ellenük kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást.

Az ügyészség hét gyanúsított letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítésének, a bűnismétlés veszélye miatt. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva mind a hét gyanúsított letartóztatását elrendelte egy hónapra.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik