Belföld

Luxusban éltek az emberkereskedők – fotók, videó

Megvették, árulták a 19 éves lányt, hogy milliókat keressen nekik.

Röviden: megvették, futtatták, kizsákmányolták, megalázták. Hosszabban: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Alosztálya személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal, a sértett sanyargatásával, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomoz – írja a police.hu. 

A gyanú szerint a 40 éves szegedi A. Zsolt feleségével 2017 elején megvette az akkor 19 éves lányt a barátjától, elvették az iratait, megverték, megfenyegették. A sértettnek előbb szegedi lakásukban, majd egy másik ingatlanban, később Ausztriában és Németországban kellett prostitúciós tevékenységet végeznie.

A nőről fotókat készítettek, amivel szexuális szolgáltatást nyújtó online oldalakon hirdetéseket adtak fel. A sértett által keresett pénzt elvették, semmit nem tarthatott meg, a házaspár ebből fedezte anyagi jólétét. A nyomozás adatai szerint a nőtől több mint 10 millió forint összegű – szexuális szolgáltatással – keresett pénzt vett el a házaspár.

Áldozatuknak egyszer Nürnbergben konfliktusa volt egy problémás vendéggel, próbált elszökni, de futtatói utolérték, összeverték, életveszélyesen megfenyegették.

A pártól úgy tudott „elszabadulni”, hogy Németországban egy másik férfi, a 42 éves T. Gyula megértést és szerelmet színlelve közös jövővel hitegette, emiatt elkezdett neki dolgozni – szintén prostituáltként. Az így megkeresett pénze nagy részét szintén elvette tőle a férfi, aki így biztosította saját életvitelét.

A nyomozók június 30-án kora reggelre összehangolt akciót szerveztek, elfogták A. Zsoltot, valamint T. Gyulát, akiknek az otthonaiban kutatásokat tartottak és bizonyítékokat foglaltak le.

Mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A. Zsolt ismeretlen helyen lévő feleségét még keresik a rendőrök.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik