Belföld

Letartóztatnák a visszaeső állatkínzókat

A gyanúsítottak élettársak. Tavaly 108 kutyát, most 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát mentettek ki tőlük.

A Nyírbátori Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozza annak a férfinak és nőnek, akik ingatlanjaikon szaporítási céllal nagyszámú kutyát tartottak olyan körülmények között, amelyek veszélyeztették az állatok egészségét.A gyanúsítottak élettársak. Ellenük tavaly márciusban nyomozás indult állatkínzás miatt.

Akkor a rendőrség – állatvédők közreműködésével – 108 kutyát vitt el az ingatlanukról. Kutyaszaporítóként minél több  kiskutyát akartak eladni. A folyamatban lévő nyomozás közben derült ki, hogy újra kutyákat szaporítanak, csak más ingatlanokon.

 

Június 30-án átkutatták azokat. Ezúttal 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát mentettek ki.

Az állatokat rendkívül szűk helyen tartották. Etetésükről, itatásukról nem gondoskodtak, a szoptatós anyakutyák az éhezés miatt legyengültek. Hasonlóan jártak a kutyák szoptatása céljából vásárolt kecskék is. Egyik tanyájukon a gyanúsítottak olyan rövid láncon tartottak több kutyát is, hogy azok nem tudtak mozogni.

Több anyakutyát kölykeikkel együtt az udvaron elhelyezett hűtőládákba zártak, amelyek tetejét egy karóval kitámasztották, hogy levegőhöz jussanak.

Az ügyészség emlékeztet rá, állatkínzás bűntettéért 3 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A gyanúsítottak az ellenük folyó nyomozás közben újra elkövették az állatkínzást, ezért fennáll a bűnismétlés veszélye, amit csak úgy lehet megakadályozni, ha a bíróság elrendeli a letartóztatásukat. Fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon akadályoznák a nyomozást, a bizonyítékok eltüntetésével. Ez szintén indokolja a letartóztatásukat. A nyomozási bíró pénteken dönt az ügyészség indítványáról.

Kiemelt kép: ügyészség.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik