Belföld

Órákon belül érkeznek a viharok, riasztást adtak ki

Hétfőn délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, illetve Csongrád-Csanád kivételével az összes megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a hevesebb zivatarok kialakulásának kockázata miatt, majd később elsőfokú riasztást is kiadtak hazánk jelentős területére.

Mint írják, a késő délelőtti óráktól főként északon, északkeleten alakulhat ki zivatar, néhol heves zivatar. Délutántól északnyugat felől egy hidegfront érkezik, környezetében egyre többfelé várható zivatar, heves zivatar, amelyhez viharos (jellemzően 60-90 km/h, néhol 100 km/h körüli) széllökések, helyenként felhőszakadás (többnyire 20-40 mm), nagyobb méretű jég (>2cm) társulhat.

Heves zivatarra a Dunántúl középső és délnyugati tájain, illetve az Alföldön és az Északi-középhegységben legnagyobb az esély. A front az éjszaka első felében kelet felé elhagyja hazánkat, de éjfél után északkeleten még előfordulhat egy-egy zivatar.

Fotó: OMSZ
Fotó: OMSZ

Hozzáteszik, a hidegfront mögött a Dunántúlon zivataroktól függetlenül több helyen viharossá fokozódik (60-70 km/h, az északnyugati megyékben 70 km/h körül) az északi, északnyugati szél.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik