Gazdaság

Hidegfront: szinte az egész országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Megírtuk, hogy hétfőn hidegfront éri el Magyarországot, amelynek következtében egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, sőt, jégeső és felhőszakadás is lehet.

Kora délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat pontosította az előrejelzést és Baranya, illetve Csongrád-Csanád kivételével az összes megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a hevesebb zivatarok kialakulásának kockázata miatt.

Mint írták, a késő délelőtti óráktól az Alföldön, északkeleten, Észak-Dunántúlon már kialakulhatnak zivatarok, néhol már heves zivatar is.

Délutántól északnyugat felől egy zivataros hidegfront érkezik, melynek közelében várhatóan több helyen is kialakul 70-100 km/h-s széllökés, helyenként felhőszakadás, nagy méretű jég. Orkán erejű (~120 km/h) szélrohamok esélyével kiemelten a Dunántúl középső tájain számolhatunk.

A csapadékmennyiség helyenként (jobb eséllyel nyugaton, Észak-Magyarországon, Alföld északi részén) rövid idő alatt elérheti a 20-40 mm-t. A front késő délután, este eléri a Duna vonalát, majd továbbhaladva késő estétől hagyja el a keleti, délkeleti országrészt, miközben a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék.

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik