Belföld

Direkt akart börtönbe kerülni a családirtással fenyegetőző érdi késelő

Letartóztatta  Budakörnyéki Járásbíróság azt az érdi férfit, aki pár nappal ezelőtt azzal hívta fel a rendőrséget, hogy meg fogja ölni a családját.

A gyanú szerint a házban élő, 41 éves S. János aznap többször meglátogatta a közeli kocsmát, sörből és borból annyit fogyasztott, hogy délután 4-re elmondása szerint úgy tért haza, ahogy szokott, közepesen piásan. Emlékei szerint a konyhában állva kezében tartotta legtöbbször evéshez használt kését, amikor jött egy gondolat, hogy megszúrja anyja élettársát.

Felvett a konyhából egy kést, majd megkérdezte a fürdőszobából kilépő nevelőapjától, hogy hova szúrjon. A férfi megpróbálta, megnyugtatni a férfit, hiszen közöttük korábban semmilyen konfliktus nem volt, ez azonban nem sikerült. Sőt, S. János azt közölte vele, hogy” mindenképpen megöli”.  Ezután a késsel megpróbálta megszúrni a férfit, aki ezt próbálta megakadályozni. A dulakodás során a kés a gyanúsított jobb combját megsértette.

A férfinak sikerült elvennie és arrébb dobnia a kést, de ekkor a férfi háta mögé került, és az alkarjával szorítani kezdte a nyakát. Az elgyengült férfit az időközben a konyhába lépett édesanya mentette meg, aki szétválasztotta a férfiakat, a kést pedig a kertbe dobta.

A férfi fenntartotta a bíróságon a rendőrségen tett korábbi vallomását. Tettét pedig azzal magyarázta, hogy börtönbe szeretne kerülni, mert kilátástalannak látja az életét. Mivel tartani lehet attól, hogy a férfi befejezné a bűncselekményt, ezért az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását.

A nyomozás érdeke azt kívánja, hogy mielőbb kerüljön sor S. János elmeorvosi és pszichológiai vizsgálatára annak tisztázása érdekében, hogy cselekményének esetleg volt-e valamilyen betegségből adódó oka, melyre tekintettel más kényszerintézkedés elrendelése válhatna szükségessé. A végzés végleges és végrehajtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik