Belföld

Ágyban dohányzott egy székesfehérvári férfi, édesanyja a tűzben rekedt

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki dohányzás közben ráejtette az izzó cigarettát az ágymatracra, és az így keletkezett tűzben az édesanyja olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi együtt lakott a 82 éves, mozgásában korlátozott, fekvőbeteg édesanyjával. A férfi és az anyja az ágyukban fekve beszélgetett, amikor a férfi a két, egymásra helyezett matracból álló ágyában cigarettázni kezdett.

Az izzó cigaretta azonban ráesett az alsó matracra, amely azonnal meggyulladt. A férfi a felső matracot kivitte az udvarra, majd visszament a másik matracért is a szobába, de az addigra már nagy lánggal égett. A férfi az égő matracot csak a konyháig tudta kivinni, mert közben megégette a kezét, az arcát és a homlokát.

A férfi a tűzből való menekülés közben a ház bejárati ajtajáig jutott és a küszöbön feküdt, amikor a helyszínre érkező tűzoltók rátaláltak. Az édesanyja elesett, a szobából már nem tudott kimenekülni, és olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor az ágyában dohányzott, és a felelőtlen magatartása vezetett az édesanyja halálát okozó tragédiához. A főügyészség próbaidőre felfüggesztett fegyházat kért rá.

Fotók: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, Fejér MKI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik