Belföld

Három kiskorú gyermeke előtt lőtte hátba a volt párját egy érdi férfi

Három kiskorú gyermeke előtt lőtte hátba a volt párját egy érdi férfi. A 32 éves anyuka másnap bement a rendőrségre és feljelentette a kicsik apját.

A nő egy hivatalos papír aláírása miatt érkezett meg gyermekei apjának családi házához hétfő délután. Az eddigi adatok szerint nem sokkal később, előzetes szóváltás nélkül, a gyerekek közelében lévő volt párja felkapott egy fegyvert és hátba lőtte.

Az anyuka ezután a síró gyermekeivel távozott a helyszínről, fájdalmai miatt azonban később orvoshoz fordult, aki nyolc napon túl gyógyuló sérülést állapított meg nála. Tekintettel arra, hogy a beszerzett információk szerint a férfi a házban több fegyvert, köztük feltehetően éles lőfegyvert is tart, az érdi nyomozók az elfogáshoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték.

A kedd kora délután végrehajtott művelet után átkutatták a férfi otthonát a nyomozók. Különböző típusú puskákat, gázriasztó fegyvereket, forgótáras fegyvert, airsoft fegyvereket, gumilövedékes fegyvereket, valamint feltehetően második világháborús kézigránátot foglaltak le, amelyeket megküldtek szakértői vizsgálatra.

A 33 éves férfit kihallgatták, tettét részben elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, egyben elrendelték a 72 óráig érvényes ideiglenes megelőző távoltartást.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik