Belföld

Lefotózta a netre feltöltött nyertes szelvényt, majd bement a lottózóba és felvette a pénzt

Már az előkészületi ülésen ítéletet hozott a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak a büntetőügyében, aki tavaly tavasszal egy hamis szelvény bemutatásával vette fel más nyereményét a lottózóban..

A valódi nyertes 130 ezret nyert egy tippmix típusú szerencsejátékon, majd a nyertes szelvény fotóját feltöltötte egy közösségi oldalra. Miután a férfi látta a nyertes szelvény fotóját az interneten, másnap bement egy bogácsi lottózóba és egy régi, olvashatatlan szelvény bemutatásával felvette a sértett nyereményét.

A kifizetőnek ugyan gyanús volt a szelvény, de a férfi azt állította, hogy az autó szélvédője mögött tartotta és ott a meleg hatására megrongálódott, azért nem látszik annak sorszáma.  A dolgozó meggyőzése érdekében pedig megmutatta a telefonján a nyertes szelvény fényképét is. A valódi nyertes később hiába próbálta meg felvenni a nyereményt, nem jutott hozzá.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A férfi 1 év 2 hónap fogházat kapott csalás miatt. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülménykén értékelte, hogy az elkövető megbánta a tettét.

A bíróság ítélete jogerős.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik