Belföld

Kósa Lajos célba vette a sör- és üdítőpiacot

Ma megkértem a parlamenti frakciónkat, hogy teljes mellszélességgel, egységben avatkozzunk bele a hazai sör- és üdítő italpiac szabályaiba

– jelentette ki a Facebookon Kósa Lajos fideszes képviselő, miután emlékeztett, hogy most állítják össze a jövé évi költésgvetést megalapozó jogszabályt, mely szerinte kilábalás alapköve lesz.

Kósa ezek után többes számra vált, vagyis minden bizonnyal a Fidesz akaratát ismerteti. Mint írja, azt szeretnék, hogy szűnjön meg a termékkizárólagosságot biztosító szerződések rendszere, mert ez a rendszer fenntartja a nagy, multi sör- és üdítőgyártók és -forgalmazók piaci túlsúlyát, korlátozza a versenyt, hátrányos a hazai kézműves-, kisméretű gyártók és forgalmazók számára.

„Olyan rendszert szeretnénk bevezetni, amely olyan lehetőségeket nyit a magyar sörösök és üdítősök számára, mint amilyeneket élvezhetnek az osztrákok, a csehek, a szlovákok, a németek a saját hazájukban” – írja Kósa, majd a közeljövőben várható részletes tájékoztatás ígéretével zárja sorait.

Kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik