Belföld

Deák téri késelés: eltemették az áldozatokat, meghosszabbították a tettesek letartóztatását

Miközben eltemették az áldozatokat, meghosszabbította a bíróság annak a három fiatalembernek a letartóztatását, akiket az egy hónappal ezelőtti Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsítanak. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és két hónappal meghosszabbította mindhárom fogvatartott letartóztatását. A végzés nem végleges.

Mint ismert két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással a belvárosban. Cs. Krisztián többször is megszúrta az egyik fiút akit – miután a földre került – az egyik társa többször fejbe rúgott. A késelő a helyszínről távozó másik férfi után ment és mellkason szúrta.A rendőrök pár percen belül a helyszínre értek, de addigra már többen is elfutottak.

A földön talált 16 éves és egy 21 éves fiú olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk. M. Lászlótól hétfőn, míg K. Gergőtől szerdán vettek végső búcsút a családtagjaik és a szeretteik. Gergő mai temetéséről videót készített a Bors.

A tömegverekedés után előállított kilenc ember közül egy lány kivételével mindenkinél kimutatott valamilyen drogot a gyorsteszt, azaz a gyilkosságokkal gyanúsított Cs. Krisztián, valamint a két bűntársa, J. Marcell és J. Dániel is fogyasztott kábítószert a bűncselekmény előtt.

Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberöléssel, míg két barátját felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. A születésnapját ünneplő 18 éves fiatal először írásban beismerte a bűnösségét a rendőrségen, ezt azonban később visszavonta a bíróságon. J. Dániel és J. Marcell viszont ténybeli beismerő vallomást tett a korábbi kihallgatása során.

Cs. Krisztián 10-20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó fegyházzal büntethető. Két cinkostársa pedig három évet kaphat csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Deák téri kettős gyilkosság: mindenkinél mutattak ki drogot a gyanúsítottak közül
De az áldozatok zsebében is marihuánát és fehér port találtak a nyomozók.

Kiemelt kép: A Mi Hazánk mozgalom szervezte tüntetés résztvevői gyújtanak mécseseket a Deák Ferenc téren történt késelés áldozatai emlékére 2020. május 28-án. Fotó: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik