Belföld

Luxust termett az elásott heroin – fotók, videók

A határok megnyitásával a nemzetközi drogkereskedelem is újraindult.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz az 50 éves budapesti P. Zsolt és társai ellen – írja a police.hu. Egyik férfinak sincs érdemi munkahelye, legális jövedelme, mégis valamennyien luxus körülmények között éltek.

A férfi nagy tételben  vett külföldről heroint. A drogot a 45 éves K. István segítségével egy domonyvölgyi nyaralóban tárolta, majd úgynevezett felütés után – nagyobb mennyiségben és haszonnal – eladta. Egyik vevője a 49 éves P. Pál a megvásárolt kábítószert továbbértékesítette.

A nyomozók megtudták, hogy nagyobb mennyiségű heroin érkezett P. Zsolthoz. Akciót szerveztek a drogkereskedők elfogására. A férfit az M3-as autópályán vonták intézkedés alá, amikor Domonyvölgyről Budapest felé indult. A gyanú szerint kábítószert akart adni P. Pálnak. Próbált elfutni a rendőrök elől, de elfogták. Alsónadrágjából előre kiporciózott heroin került elő.

Ezzel egyidejűleg a KR NNI felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) a vidéki nyaralóban elfogta K. Istvánt, míg P. Pált fővárosi otthona vonták intézkedés alá a nyomozók. Elfogásuk után a Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály rendőrei házkutatásokat tartottak a férfiakhoz köthető ingatlanokban.

A domonyvölgyi nyaralóban 131 gramm heroingyanús anyagot, 73 gramm folyékony metadont, csekély mennyiségű marihuánát találtak.

Az udvaron talajradar segítségével közel 5 kiló kábítószergyanús anyagot – az előzmények ismeretében feltehetően heroint – találtak elásva. Az anyag vizsgálatára szakértőt rendeltek ki.

A nyomozók a bűnös úton szerzett vagyon elvonása érdekében lefoglaltak 2,5 millió forintot, 4500 eurót, négy luxusautót és zár alá vettek öt ingatlant, illetve három bankszámlát. A három férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatásukat.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik