Belföld

Önbíráskodással gyanúsítják a túl kíváncsi maszkos rablót, tagadja a bűnösségét

Önbíráskodással gyanúsították meg azt a férfit, aki maszkban rabolt ki egy autószerelőt a két társával február közepén Erdőkertesen.

Az ajtón három maszkos tódult be, majd egyikük válogatott trágárságok és szitkok közepette követelte jussát az ott-tartózkodó férfitól, akinek nyomatékul egy kést tartott a nyakához. Kiabálva megöléssel fenyegette, aztán ököllel nekiesett, majd többször belerúgott a már földön fekvő áldozatába. A támadó két társa a bántalmazásban nem vett részt, szerepük a túlerőben rejlő megfélemlítés volt. Miután a szerelő pénztárcájából kirántottak 40 ezer forintot, elmenekültek.

A gödöllői rendőrök rövid idő alatt azonosították és elfogták. Kihallgatásán a 47 éves fóti férfi az önbíráskodás bűntettéről szóló gyanúsítás ellen panaszt tett és tagadta a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe azután vették, miután kiderült, hogy a szabadlábon hagyását arra használta, hogy megpróbálja befolyásolni a szerelő párját a vallomásában, aki az elkövetéskor a ház egyik másik helyiségében tartózkodott.

Az asszony félelmében először nem is mert ellene vallani, de később változtatott vallomásán. Az elkövető magatartása után a Gödöllői Járási Ügyészség a tanúk befolyásolásának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. A kíváncsiskodó férfit végül bűnügyi felügyeletbe tették, a társait pedig továbbra is keresik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik