Belföld

Félmillió adózó bejelentkezett az adóhatóság online számlarendszerébe

Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online számlarendszerébe – közölte a  Világgazdasággal az adóhatóság.

A lap emlékeztet, hogy július 1-jéig azoknak a vállalkozásoknak kell regisztrálniuk valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát. Jövő januártól pedig már a magánszemélyeknek és a külföldieknek kiállított számlákról is kell adatot szolgáltatni.

Eddig valamivel több mint 26,8 ezren használják a NAV online számlázóját, és 300,7 ezer adózó küldött be az online rendszerbe számlaadat-szolgáltatást. Az adóhatóság ingyenesen használható, iOS és Android mobil operációs rendszereken is elérhető mobilapplikációját már csaknem ötezren töltötték le.

A Számlázz.hu online számlázóprogramját már 242 ezer vállalkozás használja, míg május elején 200 ezer volt a számuk – mondták el a cégnél a Világgazdaságnak. Hozzátették, hogy június második hetében több mint 14 ezer vállalkozás regisztrált az online számlázóprogramjukra, az elmúlt napokban pedig meghaladta a háromezret a naponta csatlakozó cégek száma.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik