Belföld

„Csak védekeztem” – mondta szembesítéskor a férfi, aki félholtra vert két embert a társával

Szembesítették áldozataikkal azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kalapáccsal, vascsővel és sodrófával vertek össze két másik férfit a dunaújvárosi lakásukban december közepén. Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy egyik gyanúsított azt állította, hogy a sértettek támadták meg őket, a másik férfi pedig nem tett érdemi vallomást a bűncselekménnyel kapcsolatban.

A 32 éves dunaújvárosi férfi és 20 éves adonyi társa a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban. Berúgták az ajtót, majd összeszólalkoztak a lakásban lévő két másik férfivel, majd azzal fenyegetőztek, hogy később visszajönnek és megölik az egyikőjüket. Később vissza is tértek a lakásba, majd kalapáccsal, sodrófával és vascsővel brutálisan összeverték a két férfit.

A cselekményüket csak akkor hagyták abba, amikor a társasház egyik lakója figyelmeztette őket, hogy értesíti a rendőrséget. Ezt követően a támadók elmenekültek a helyszínről. A két összevert férfit pedig életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A két férfival kapcsolatban eddig nem merült fel semmilyen olyan adat, hogy nem lennének beszámíthatóak.

Mivel további szakértők és tanúk meghallgatására van szükség az ügyben, ezért a főügyészség indítványozta a két férfi letartóztatásának a meghosszabbítását, szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás és a tanúk befolyásolásának veszélye miatt. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és három hónappal meghosszabbította a két férfi letartóztatását. A bíróság döntése az egyik gyanúsított vonatkozásában végleges.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik