Belföld

Tíz év fegyházra ítélték a szüleit köpdöső, verő és kirabló férfit

Tíz év fegyházra ítélték azt a nógrádi férfit, aki 2018 őszétől folyamatosan félelemben tartotta idős szüleit, és rablással, fenyegetés és bántalmazással szerzett pénzt tőlük.

A szülők előbb szeretetből, később pedig félelemből adtak pénzt a rajtuk élősködő fiúknak. Később megpróbáltak elzárkózni tőle, ő azonban nem hagyott fel a háborgatásukkal. Anyja a szomszédtól kért pénzt adta oda neki tavaly januárjában, amikor megöléssel fenyegette őket. Februárban pedig, amikor nem kapott pénzt, a férfi ököllel verte, fején rugdosta és késsel fenyegette apját, majd a szüleit leköpve rohant ki a házból.

A férfi 67 éves apja a bántalmazás eredményeként kezén és fején többszörös zúzott sérüléseket szenvedett, amelyek nyolc napon belüli gyógytartamúak voltak ugyan, de fennállt a reális lehetősége súlyosabb sérülés keletkezésének is, annak elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető. A férfi anyja is megsérült, a fejbőr kisebb zúzódását szenvedte el

A Balassagyarmati Járási Ügyészség tavaly decemberben emelt vádat a férfival szemben bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére felfegyverkezve és folytatólagosan elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt. A Balassagyarmati Járásbíróság tíz év fegyházra ítélte az agresszív férfit. Az elkövető fellebbezett, ezért a döntés nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik