Belföld

“Nem szándékos volt, féltésből dobtam az ágyra” – mondta az egyéves nevelt lánya halálát okozó férfi

Beismerő vallomást tett az a kunmadarasi férfi, aki olyan erővel dobta a csecsemőt az ágyba egy tavaly augusztusi családi veszekedés során, hogy a pici nekicsapódott a falnak és belehalt a sérüléseibe. Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi elismerte, hogy nem a korábban gyanúsított élettársa, hanem ő tehet a baba haláláról.

Azt mondta, hogy nem szándékos volt, hanem féltette, és ezért dobta az ágyra a kislányt

– mondta a szóvivő, hozzátéve, a főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emelt a  férfival szemben.

A vádirat szerint az anya a gyermekével tavaly júniusában költözött a férfi kunmadarasi lakóházába. Egy augusztus elejei napon úgy összebalhéztak, hogy tettlegességig fajult a közöttük lévő vita.

A férfi a verekedés közben a nő karjaiban lévő kislányt – hogy ne érje őt bántalmazás – kikapta a nő kezéből és a mellettük lévő ágyra dobta. A kislány azonban olyan szerencsétlenül esett, hogy fejjel az ágynál lévő falhoz csapódott. A kislány a koponyát ért súlyos sérülések következtében négy nappal az első születésnapja előtt meghalt a kórházban.

Az eljárás kezdeti szakaszában még minden bizonyíték arra utalt, hogy az anya tehető felelőssé a pici haláláért, az eljárás során azonban megállapították, hogy a férfi magatartása vezetett a tragédiához, ezért a nővel szemben megszüntették az eljárást. Az ügyészség három év fogházat kért a férfira arra az esetre, ha beismeri a bűnösségét az előkészületi ülésen és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Emellett indítványozták, hogy rendeljék el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik