Belföld

Kifosztotta az alvó házigazdát a családi buli után, tagadja tettét

Tagadja bűnösségét az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy kifosztotta az alvó házigazdát egy miskolci családi összejövetel után – közölte megkeresésünkre Balogh Adrienn, a Miskolci Törvényszék szóvivője.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított egy családi összejövetelen vett részt miskolci ismerőseinél. Az este folyamán a társaság tagjai italt is fogyasztottak, majd miután a házigazda és felesége elment lefeküdni, addig a férfi magához vette a ház egyik szobájában tárolt ékszeresdobozt és annak tartalmával együtt lelépett az ingatlanból.

A több mint 2 millió forintos kárt okozó férfi az így megszerezett ékszerekből, egy korábban vásárolt autó vételárát fizette ki. A gyanúsítottal szemben védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette miatt indult eljárás. Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, a tanúk esetleges megfélemlítésének, valamint a bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik