Belföld

Kiszabadult a zaklatással gyanúsított lelkész

A férfit a bíróság nem, de a falu már elítélte.

Januárban bilincsben vitték el a férfit a dél-alföldi településről, ahol H. G. ismét feltűnt. A Blikk szerint a falu háborog. Volt, aki pocskondiázta, más veréssel fenyegette meg. A férfit a bíróság még nem, de a falu már elítélte.

A volt lelkészt „a nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt” vették őrizetbe. 14 éves nevelt lánya panaszolta be. Az állami gondozott kislányt a húgával a lelkész és felesége vette magához. Hétközben egy vidéki kollégiumban laktak, a hét végét és a vakációt töltötték náluk.

Egy helyi tetőfedő szerint a kislányokat nagyon sajnálják, őket azóta őket nem látták a faluban. A volt lelkészt hiába kereste többször is a Blikk. Katona Gyula esperes azonban beszélt vele, neki az ártatlanságát hangoztatta.

A hivatalából felfüggesztett lelkészünk négy hónapig volt a gyulai börtön lakója.

Az esperes szerint a férfit megviselte a börtönélet, szerencsére a rabok igényt tartottak lelkészi szolgáltatásaira.

Havrán Ákos megbízott főügyészhelyettes azt mondta, az ügy terheltjét 18. életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Letartóztatását a Békés Megyei Főügyészség azért szüntette meg, mert a kényszerintézkedés különös okai nem álltak fenn.

A Blikk megtudta: a szexuális erőszakkal gyanúsított H. G. nem tett beismerő vallomást, ha bűnösnek találják, 10 évet is kaphat, a Tiszántúli Református Egyházkerület akkor palástvesztésre is ítélheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik