Belföld

Börtönben az ország legjelentősebb, pszichoaktív anyaggal kereskedő drogbandája

Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt hét személyt, akik ellen bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya. A drogbanda a tiltott szer 80 %-a felett diszponált az országos online kábítószerpiacon.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy szigetvári férfi két évvel ezelőtt hozta létre azt a mostanáig folyamatosan működő, tíz tagú bűnszervezetet, melynek keretében külföldről kereskedelmi mennyiségű új pszichoaktív anyagot rendelt, az ellenértéket pedig kriptovalutával egyenlíttette ki.

A Magyarországra hozott új pszichoaktív anyagokat a bűnszervezet tagjai porciózták ki, becsomagolták, majd országszerte, különböző postákon feladva pedig eljuttatták a fogyasztókhoz A Magyar Posta Zrt.-től eddig beszerzett adatok szerint a bűnszervezet legalább 13 ezer postai csomagot adott fel és legalább 200 millió forint érkezett a számláikra az eladásból.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Baranyai Megyei Főügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítése miatt elrendelte az őrizetbe vett hét gyanúsított letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik