Belföld

Hatalmas vihar csapott le Budapestre

Nagyon nem tette jól, aki nem törődve az előrejelzésekkel fél egy körül a szabadban tartókodott Budapesten, ugyanis elég durva vihar csapott le a fővárosra és környékére, és legalább fél órán keresztül tombolt, míg végül zuhogó esővé szelídült. Volt benne minden: égszakadás, nagy erejű széllökések, keresztben jégeső, szinte folyamatos villámlás, a hangos dörgéstől egymás után megszólaló riasztók.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel közölte: fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat, majd kora délutánra már több mint 350 helyre japtak riasztást, az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve megrongált épületrészek adnak folyamatos munkát.

Az Index szerint  a 4-es metró Móricz Zsigmond téri megállója és az Árkád üzletközpont is beázott, és ideiglenesen több villamos és troli is leállt.

Az alábbi felvételeket munkatársunk készítette egy VII. kerületi társasház udvarán.

Fotó: Kovács-Angel Marianna

Ez pedig az MTI fotója:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Ha vannak látványos felvételei a viharról, amelyeket megosztana, kérjük küldje el az info@24.hu címre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik