Belföld

Valahová 29 fokot, máshová akár jégesőt is hozhat a péntek

Pénteken az ország délnyugati, nyugati megyéit leszámítva erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar több helyen, illetve több alkalommal is kialakulhat, emellett eső is lehet — írja a Kiderül.

Délnyugaton, nyugaton ezzel szemben változó mennyiségű és vastagságú, főként magasszintű felhőzet várható, és errefelé kisebb a csapadék esélye is. Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld tágabb környezetében az északkeleti, másutt a nyugatias szél megélénkül. Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a nap második felében kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben intenzívebb zivatarok kialakulására lehet számítani. (Az ország délnyugati felén nem valószínű zivatar.) A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás, viharos szél, jégeső társul. Északkeleten ugyanakkor néhol heves zivatar is előfordulhat, amelyet nagy méretű jég, 50 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék, valamint 80-90 km/h-t meghaladó szélrohamok kísérhetnek.

Több érintett járásra is riasztást adtak ki felhőszakadás és zivatarok veszélye miatt:

Kép: Met.hu

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik