Belföld

Tagadja tettét a csecsemőjét 20 késszúrással kivégző felsőzsolcai nő

Az előkészítő üléssel megkezdődött a Miskolci Törvényszéken annak a felsőzsolcai nőnek a büntetőpere, aki egészen brutális és kegyetlen módon végzett az újszülött csecsemőjével tavaly februárban.

A kilenc hónapos terhes nő és az élettársa a felsőzsolcai otthonukban tartózkodtak, amikor a nő az este folyamán kiment a ház mögött található mellékhelyiségbe. Amikor visszajött, közölte a férfival, hogy nagyon vérzik. Élettársa ekkor elment szólni a velük egy udvarban lakó édesanyjának és a szomszédságukban élő anyósának is.

Amikor valamennyien visszaértek, akkor a nő nem engedte be őket a házba, hanem magára zárta az ajtót, és azt mondta, hogy mosakodik. A férfi azonban betörte a bejárati ajtót és mentőt hívott az akkor már erősen vérző párjához

A nő azonban agresszíven viselkedett, és nem akart kórházba menni. A hozzátartozók segítségével azonban sikerült bevinniük, de csak rendőri közreműködéssel tudták elvégezni rajta a szükséges vizsgálatokat. A kórházban megállapították, hogy néhány órával korábban a nő gyermeket szült.

Ezt követően a hozzátartozók keresni kezdték az újszülöttet, akit az ágyban egy takaró alá rejtve találtak meg. A helyszínre kiérkező mentők nem tudták megmenteni a gyermek életét, akinek körülbelül 20 szúrás és vágás okozta sérülés volt a nyakán.

Az asszony tagadta a bűncselekmény elkövetését az előkészületi ülésen, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. Ha bebizonyosodik a nő bűnössége, akkor 10 évtől 20 évig terjedő börtönt, vagy akár életfogytig tartó fegyházat is kaphat.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik