Belföld

Senki nem látogatja az ország jelenlegi egyetlen tényleges életfogytiglanra ítélt nőjét

Utolsó támasza is elhagyta Á. Anikót, aki jelenleg az egyetlen tényleges életfogytiglanira ítélt nő Magyarországon, írja a Blikk.

A gyermekét több mint száz késszúrással meggyilkoló asszonyt mostanáig egy ember látogatta a rácsok mögött, de a 47 éves asszony őt is elvesztette, mert barátját is lecsukták.

A lap szerint a két nő évekkel ezelőtt a rácsok mögött ismerkedett meg, amikor a gyerekgyilkos még előzetesben volt. A cikkben azt írják. barátságuk olyan erős lett, hogy miután Anikó lelki társa szabadult a rácsok mögül, ő vált a gyilkos asszony egyetlen kapcsolattartójává, amikor csak lehetett, levelet írt neki és látogatta, sőt csomagot is küldött. A nő az összes tárgyaláson megjelent, csak hogy jelenlétével erősítse labilis barátnőjét.

A kamaszkorától súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdő Á. Anikó 2015-ben a húsvéti szünetre kapta meg láthatásra 8 éves kislányát, akit már hosszabb ideje a gyerek édesapja és annak új párja nevelt. Azon a hétvégén a nő több liter pezsgőt ivott meg, nyugtatókat szedett rá, majd felidegesítette magát azon, hogy gyermeke az apja új partnerét nevezi anyunak. Ezután több mint száz késszúrással megölte a szállodai szobában kislányát, majd betakarta a testét.

A Blikk szerint hogy gyorsabban menjen az életfogytig tartó büntetés, dolgozik, társainak viszont azt panaszolja, hogy minden éjjel gyermekével álmodik.

Magyarországon eddig két nőt sújtott a bíróság tényleges életfogytiglannal: a Szita Bence-gyilkosság egyik elkövetőjét, Polcz Erikát, valamint Á. Anikót. Előbbi 2017-ben a börtönkórházban meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik