Belföld

Parókában, maszkban verte össze a munkaadóját egy hatvani takarítónő

Három év börtönre ítélte a bíróság azt a 49 éves takarítónőt, aki összevert egy nyugdíjas asszonyt, hogy érvényt szerezzen a jogosnak vélt anyagi követelésének.

Az elkövető május végén közreműködött a nyugdíjas nő hatvani lakásának felújításában, melynek során egy rokona leburkolta a fürdőszobát. A munka végeztével a nő kitakarította az ingatlant, amiért a lakás beteg tulajdonosa ötezer forintot adott neki. A takarítónő kevesellte az összeget, és több pénzt követelt, de az asszony a munka minőségére hivatkozva elutasította a kérését.

A feldúlt takarítónő azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Parókát és baseball sapkát tett a fejére, az arcát pedig eltakarta egy szájmaszkkal és napszemüveggel, a cipőire pedig szemeteszsákot húzott, és később visszatért az idős asszonyhoz.

Amikor az idős nő kinyitotta az ajtót, akkor a takarító félrelökte, majd berontott a szobába és magához vette azt a kézitáskát, melyben korábbi munkaadója tartotta a pénzt. Az asszony mindenáron megpróbálta megakadályozni értékeinek eltulajdonítását, ezért elkapta a táska fülét, de a nő úgy ellökte, hogy mindketten a földre zuhantak. A dulakodás egészen addig tartott, amíg a szomszédok át nem szaladtak az áldozat kiáltásaira. A hanyatt fekvő nyugdíjason térdeplő takarítónőt az asszony időközben megérkező fia lelökte ugyan az édesanyja mellkasáról, de a bántalmazott nő addigra már csigolyatörést szenvedett.

A rendőrök elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették a takarítónőt. A Hatvani Járási Ügyészség önbíráskodás kísérletével és a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel vádolta a 49 éves takarítót, akivel szemben a bíróság – egyet értve az erre irányuló ügyészi indítvánnyal – három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélt. Az ügyészség súlyosításért, a letartóztatásban lévő nő pedig enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik