Belföld

Ördögűzőnek, halottlátónak adta ki magát

Milliókat tett zsebre. A csaló jósnő a saját vesztét nem látta előre.

Zsarolás, minősített csalás, hatóság félrevezetése miatt vádat emeltek egy nő ellen. Ördögűzőnek, halottlátónak és jósnőnek adta ki magát, másfél évig abból élt, hogy a rászedett nők pénzét elszedte. Áldozatait közösségi oldalakon vagy buszmegállóban szemelte ki magának a Tolna megyei faluban élő nő.

Első áldozatának először kipuhatolta családi viszonyait, majd egy kisebb összeget kért azért, hogy kiűzze a gonoszt egy – a nőnek nem sokkal korábban szerelmi csalódást okozó – férfiból. Később újra pénzt kért, a sértettet fenyegette, ha nem fizet, családjával az ördög rosszat fog tenni. A megfélemlített nő útmutatásai alapján egy buszmegállóban a vele találkozó „néma lánynak” – aki maga a vádlott volt – tíz alkalommal összesen több mint 1,2 millió forintot adott át.

Egy másik áldozatának valótlanul azt állította, hogy már egy ideje figyelik, ezért el kell rejteni. Kérte, a megbeszélt találkozóra vigye a sértett magával összes értéktárgyát. A néhány napig  a lakásán „rejtegetett” áldozata adatait, okmányait megszerezve vásárolt mobiltelefonokat, majd felhívta a sértett férjét, hogy a feleségét csak akkor engedik szabadon, ha fizet. A férj 394 ezer forintot utalt át a vádlott által megadott számlára.

Harmadik áldozatávan egy buszon ismerkedett meg. A bizalmába férkőzve felajánlotta, hogy összehozza egy halottlátóval, aki segít kideríteni elhunyt fia halálának okát. Később ismeretlen számról halottlátóként jelentkezett, pénzt, ékszereket kért a „közvetítőn” át. Több mint 600 ezer forintot kapott. Később a sértett a csalást felismerte, ezért a csaló is feljelentést tett a halottlátó ellen. Nyomozás indult.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt többrendbeli zsarolással, üzletszerűen elkövetett csalással, a hatóság félrevezetésével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönt indítványozott. A más ügyben fogva lévő vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik