Belföld

Késsel kergette a nevelt kisfiát Jászladány utcáin, majd a gyermek vér szerinti apjába szúrta a tőrt

Egy év hét hónap börtönre ítélte jogerősen a Szegedi Törvényszék azt a  férfit, aki késsel kergette az élettársa kisfiát Jászladány utcáin, majd a fia segítségére siető apja oldalába döfte a tőrt. A férfinak nagy szerencséje volt, mert bár meg kellett műteni,  a szúrás egyetlen létfontosságú szervét sem érte, így heteken belül felépült.

Az eset 2017 nyarán történt. A férfi összeveszett élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekével, akit este kilenc óra körül, a nyílt utcán, egy késsel a kezében azzal fenyegetett, hogy megöli.

A gyermek elszaladt a férfi elől, aki utána futott, de nem érte utol. A fiú a vér szerint apjához menekült, elmesélte neki a történteket, aminek hallatán a férfi, aki egyébként sem szívlelte volt élettársa új párját, felháborodott, és kiment az utcára, hogy kérdőre vonja a támadót.

A támadónak sem kellett több, amikor meglátta a gyerek apját, késsel a kezében elindult felé, és azt kiabálta, hogy megöli őt is. Amikor egymás közelébe értek, dulakodni kezdtek, amitől mind a ketten a földre estek. Végül, amikor az apa fel próbált állni, az oldalába döfte a 20 cm pengehosszúságú kést. A vérző férfi a szomszédjától kért segítséget, aki értesítette a mentőket. A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta a Jászberényi bíróság tavaly júniusi ítéletét, és jogerősen is 1 év 7 hónapra ítélte az indulatos férfit.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik