Belföld

Benzint locsolt a szeretője házára szilveszterkor, mert nem akart vele élni

Emberölés és közveszélyokozás előkészületével vádolja a Baranya Megyei Főügyészség azt a férfit, aki bosszúból majdnem felgyújtotta a szeretője házát.

A férfi egy Pécs környéki településen élt, és 2018 elején költözött egy falubeli házaspárhoz, ahol az elvégzett munkáért cserébe ételt és ruhát kapott. A férfi és az asszony között érzelmi, majd szexuális kapcsolat alakult ki, amit a férj is megtudott, így ez gyakori veszekedéshez, néha tettlegességig fajuló konfliktushoz vezetett.

Szilveszterkor a férfi napközben italozott, majd este elment a szeretője házához. A konyhában sértegetni kezdte a férjet, a nőt pedig arra kérte, hogy hagyja el a férjét, menjen vele, s éljenek együtt. Amikor elutasító választ kapott, közölte, hogy „rátok gyújtom a házat”.

Ezután benzint locsolt szét a házban, majd  öngyújtóval megpróbálta azt begyújtani. Mivel az öngyújtó nem működött, így az üzemanyagot nem sikerült belobbantani.

Amennyiben a férfi meg tudta volna gyújtani a benzint, úgy a pár háza leégett volna, a tűz pedig átterjedhetett volna a szomszédos épületekre is, ezen kívül a házaspár is súlyos, akár halálos sérülést is szenvedhetett volna. A férfi az eljárás kezdete óta letartóztatásban van.

Fotó: ügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik