Belföld

Letartóztatták a tordasi droglabort működtető férfiakat

Letartóztatta a Székesfehérvári Járásbíróság azt a három férfit, akik droglabort működtettek Tordason. A férfiak azért állítottak elő a drogot, hogy értékesítsék.

Balotai Attila, a BRFK felderítő főosztályának vezetője a banda tagjainak elfogása után úgy nyilatkozott, hogy a házban lefoglalt alapanyagokból 100-150 ezer adag kábítószert lehetett volna előállítani, amelynek 250-300 millió forint a feketepiaci ára.

Elmondta azt is, az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy a fővárosban a kábítószer ára kissé megemelkedett, és egyre több amfetamint találtak. Megítélésük szerint a feketepiacon az amfetamin már nem külföldről származik, hanem Magyarországon igyekeznek előállítani azt a kereskedők.

A Fejér Megyei Főügyészség letartóztatást indítványozott a szerb férfi és két cinkostársa ellen szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró helyt adott az indítványnak és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.  A döntés az egyik gyanúsított vonatkozásában végleges, két terhelt pedig fellebbezéssel élt az ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik