Belföld

Rokonai elverték az idős nő millióit, azt hitték, úgyis meghal

A belvárosi nyomozók elfogták a házaspárt.

A 84 éves nő májusban több mint három hétig volt kórházban. Ez idő alatt a gondozója volt lakásában, ahol egyszer megjelent 60 éves keresztlánya, M. Judit és magához vette bankkártyáját, mondván, idős rokona távolléte alatt se maradjon őrizetlenül. Férje, a 60 éves M. János közben ellopta az idős asszony csaknem félmillió forintot érő elektromos kerékpárját, írja a police.hu.

Amikor az idős nő hazatért a kórházból, visszakérte bankkártyáját. Azt M. Judit vissza is adta. Pár nappal később érkezett meg a számlakivonat, amiből kiderült, keresztlánya a kórházi kezelése alatt pénzt vett fel és vásárolt is több mint 4 millió forint értékben.

Az V. kerületi rendőrök a bejelentés után június 3-án a XVIII. kerületi házukban elfogták a házaspárt, előállították őket. A nő azt mondta, azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy keresztanyja a kórházban meg fog halni. A nyomozók nem találták meg az ellopott elektromos kerékpárt, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosításáért lefoglalták M. János Infiniti S51 típusú autóját.

A nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás, M. Jánost lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A házaspár szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik