Belföld

Lefejezéssel fenyegette a tízéves unokáját, majd a gyermek szeme láttára leszúrta az ismerősét

Tíz év börtönre ítélte és nyolc évre eltiltotta a közügyektől a Szolnoki Törvényszék azt a férfit, aki tavaly márciusban Törökszentmiklóson megöléssel fenyegette tízéves unokáját, majd leszúrta az ismerősét a szeme előtt.

A férfi az élettársával, közös unokájukkal látogatta meg ismerőseivel a börtönben ülő fiát. A férfi az utazás közben az élettársával veszekedett, aki ezt megelégelve, Törökszentmiklósra visszaérve otthagyta a férfit.

Mikor a férfi nem találta élettársát, agresszív lett és üvöltözni kezdett. Az unokájának azt mondta, hogy levágja a fejét, ha nem kerül elő a nagyanyja. A többieket pedig azzal fenyegette, hogy ők is „kapni fognak”. Végül felszólította őket, hogy mindannyian menjenek a házába. Féltek tőle, ezért teljesítették, amit kért.

A férfi bezárta maguk mögött az udvari kaput, majd a bejárati ajtót is, a kulcsokat pedig a zsebébe tette. Ezt követően elővett a bárpultból egy 27 cm hosszú kést, amit látványosan a pultra tett. Folyamatosan fenyegetőzött és kiabált az unokájával. Azt mondta neki, hogy hívja fel a nagyanyját, és mondja meg neki, hogy jöjjön haza, mert, ha nem érkezik meg öt percen belül, levágja az unokája fejét és „kinyírja” a többieket.

A nagymama azonban nem fogadta unokája hívásait. Ezt látva a férfi még idegesebb lett, a többiek pedig hiába próbálták nyugtatni. Végül úgy tűnt, mégis sikerrel járnak, mert a férfi a nappali ajtaja felé indult, de hirtelen meggondolta magát, visszalépett és a neki háttal ülő ismerősét jobb oldalán megszúrta. A kést a mosogatóba dobta, majd látva, hogy a férfi vérzik, azt mondta, menjen orvoshoz és elengedte őket. A leszúrt férfi közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőt hívtak hozzá, és az idejében érkező gyors és szakszerű orvosi ellátás megmentette az életét.

A büntetett előéletű férfit tíz év börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés, 2 rendbeli személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt. Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség súlyosításért, míg az elkövető és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik