Belföld

BKK: A nagykörút néhány nap alatt a város egyik legforgalmasabb bicikliútja lett

A Fővárosi Önkormányzat még március végén döntött arról, hogy új kerékpársávokat alakít ki Budapesten. A város több pontján működő forgalomszámláló eszközök elmúlt hetekben mért adatai alapján már most kijelenthető, hogy a fővárosban közlekedők szívesebben ülnek biciklire, ha a megfelelő infrastruktúra is a rendelkezésükre áll. Ez utóbbiban jelentős előrelépés történt április eleje óta, közölte a BKK közleményben.

A nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő – a biciklivel közlekedők számára már jól ismert és gyakran használt – Múzeum körúti biciklisáv forgalmát. A friss adatok szerint naponta 2500-3000-en bicikliznek ezen a szakaszon, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált.

– tették hozzá.

A BKK szerint a Bartók Béla út is hasonlóan erős kerékpáros forgalmat bonyolít, a mérések alkalmával ez az útvonal is rendszeresen meghaladta a kiskörúti kerékpársávon mért számokat. Az elmúlt hetekben voltak olyan napok, amikor a Bartók Béla úton közlekedő járművek közül minden negyedik bicikli volt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút szakemberei a megvalósítás óta folyamatosan figyelik az új kerékpársávok forgalmát, kihasználtságát, és ha szükséges, megteszik a kellő intézkedéseket. Arról, hogy az új kerékpársávok közül melyik lesz ideiglenes, és melyik marad meg végleg, várhatóan nyár végén, közel fél évnyi tapasztalat ismeretében születik majd döntés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik