Belföld

Tizenkét év börtönre ítélték a párját és kutyáját megfojtó zalaegerszegi férfit

Tizenkét év börtönre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt az 54 éves zalaegerszegi férfit, aki januárban egy zsinórral megfojtotta a feleségét és a kutyáját, majd magával is végezni akart.

A férfi már több mint 20 éve élt élettársi kapcsolatban egy nővel, akivel 2017 nyaráig az asszony zalaegerszegi lakásában éltek. Pénzügyi nehézségeik miatt azonban el kellett adniuk a lakást, s albérletbe kellett költözniük. Az anyagi nehézségeiken azonban ez sem segített és rendszeresen nagyobb összegű tartozást halmoztak fel.

A pár a múlt év végén 270 ezer forinttal tartozott a lakás tulajdonosainak, akik felszólították őket, hogy tartozásukat január 5-ig rendezzék, különben az ingatlant el kell hagyniuk. Mivel a tartozásukat nem tudták kifizetni és attól féltek, hogy utcára kerülnek, ezért a határidő előtti napon megbeszélték, hogy öngyilkosok lesznek és elpusztítják a kutyájukat is.

A férfi nem sokkal később egy dróthurokkal hátulról megfojtotta az asszonyt, és a kutyát is, majd a nő holttestét a kutyával együtt az ágyba fektette. A férfi a gyilkosság után magával is végezni akart, de nem volt hozzá ereje, ezért elment a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra és bejelentette, hogy mit tett. A férfi beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatásán, amiben elmondta, hogy az anyagi nehézségeik vezettek a tragédiához.

A férfi az előkészületi ülésen is fenntartotta a korábbi beismerő vallomását, s lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A bíróság 12 év börtönre ítélte a férfit azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen. Az ügyész elfogadta a kiszabott ítéletet, az elkövető azonban enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik