Belföld

Fadarabokkal torlaszolta el a védett madarak költőhelyeit egy méhész

Bejelentés érkezett a rendőrségre kedd délben, hogy valaki eltorlaszolta a Söjtörön lévő homokbánya területén fészkelő gyurgyalag madarak költőhelyeit. Összeen 15 darab üreget zártak el akácfával azért, hogy a tojásokat költő madarak nehogy ki,- és bejussanak. A lezárt fészkekben egy elhullott tojó madár és több tojás is volt.

A területileg illetékes körzeti megbízottak széleskörű terület és személy ismeretüknek köszönhetően adatgyűjtést követően szerdán eljutottak egy homokbánya közeli méhészetbe, ahol megtalálták azoknak a fadaraboknak a maradványait, amelyekkel eltorlaszolták a madarak költőhelyeit.

A méhek gazdája elismerte, hogy a fészkeket ő zárta el azért, hogy a madarak ne tudjanak belefészkelni, mivel azok a közelben található méheit folyamatosan megeszik.

A gyurgyalag méhészmadár, 1982 óta fokozottan védett Magyarországon. A férfi tettével a tojásokból kikelő fiókákat is elpusztította volna, ha azt időben nem fedezi fel egy természetvédelmi őr. A körzeti megbízottak az elkövetőt elfogták és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A természetkárosítással gyanúsított férfi beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik