Belföld

Négy év letöltendőt kértek a kutyáját sörétes puskával lelövő takácsi férfira

Állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 65 éves férfival szemben, aki sörétes vadászfegyverrel lőtte le a kutyáját Takácsiban.

A vádirat szerint az elkövető a lakóhelyén tartotta a hároméves kaukázusi juhászkutyát, amely ismeretlen okból megharapta a férfi karját. A férfi megharagudott a kutyára, ezért elhatározta, hogy elpusztítja. Miután bekötözte az állat okozta sebet és felkeresett egy falubeli férfit, hogy az segítsen neki, hazament, majd az engedély nélkül tartott sörétes vadászlőfegyverével két méterről kétszer is oldalba lőtte az állatot.

A még ezek után is magánál lévő kutyát a férfi bezárta a pincébe, ahol a kutya mintegy három órán át szenvedett, amikor a kiérkező állatorvos a súlyos sérülései és fájdalmai miatt elaltatta. A rendőrség a történtek után helyszíni szemlét tartott a férfi lakóhelyé, illetve a közeli szőlőhegyben lévő telkén, melyek során egy kispuska és több lőszernek minősülő töltény is előkerült.

A járási ügyészség négy év letöltendő szabadságvesztért és 5 év közügyektől eltiltást kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Fotó rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik