Belföld

Évekig sanyargatta a rászorulókat egy uzsorázó borsodi család

Őrizetbe vették a rendőrök azt a borsodi családot, akik több családot is rendszeresen fenyegettek azért, hogy mindenen hónapban pénzhez jussanak. Az Ózdi Rendőrkapitányság zsarolás, uzsora bűncselekmény, önbíráskodás és rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a három férfival, és egy nővel szemben.

A gyanúsítottak 2017 novembere és 2020 májusa közötti időszakban az Ózdi járásban több családot is súlyos bántalmazás kilátásba helyezésével bírtak rá arra, hogy havonta több tízezer forintot átadjanak részükre mindenféle jogalap nélkül.

Megöléssel, családjuk kiírtásával, otthonuk felgyújtásával fenyegették őket azért, hogy hónapról hónapra fizessenek. Volt olyan áldozat is, aki a 2017 októberében kölcsönkapott húszezer forintját több éven át sem bírta visszatörleszteni, az irreálisan halmozódó kamat miatt. A gyanúsítottak egyike a múlt hónapban a nyílt utcán esett neki az egyik áldozatnak. A támadója tízezer forintot elvett tőle, majd másnap az esti órákban megjelent annak otthonában.

Ekkor a rabló újabb bántalmazás kilátásba helyezésével elhozta a sértett televízióját, mosógépét és egyéb háztartási felszereléseit. Az uzsorázó család tagjai közül senki sem tett vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során. A rendőrség kezdeményezte a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik