Belföld

Embereket kínzott és tartott fogva egy nyírábrányi nő a lányával

Minősített emberrablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azzal a két Nyírábrányban élő nővel szemben, akik fogva tartottak két embert, hogy pénzt szerezzenek tőlük.

Az anya és a lánya nehéz anyagi helyzetben élt, és se rendszeres jövedelemmel sem pedig munkahellyel nem rendelkezett. A lány alkalmi munkát vállalt Debrecenben, s az ideiglenes szálláshelyén ismerkedett meg a későbbi áldozatával.

Tavaly augusztus közepén  az anya meglátogatta a lányát, és ő is megismerkedett az egyedülálló, beteg, támogatásra szoruló férfivel akinek rögtön felajánlotta, hogy költözzön hozzájuk Nyírábrányba. A férfi ebbe bele is egyezett, azonban azt megelőzően az idősebb nő magához vette a férfi személyes okmányait, valamint a bankkártyáját és a lányával együtt közölték, hogy azokat addig nem kapja vissza, amíg a fel nem tudják venni a nyugdíját.

A férfi azonban vonakodott megadni a PIN kódot, ezért a fiatalabb nő kétszer is pofon ütötte. Ezzel megtörték a férfi ellenállását és 144 ezer forintot felvettek a kártyájával a számlájáról. Ezt követően Nyírábrányba utaztak a férfival, a beteget bezárva tartották a nyári konyhában, miközben többször is bántalmazták. A férfinak szeptember 6-án sikerült az ablakon kimásznia, majd a polgármesteri hivatalba ment segítséget kérni.

A rendőri intézkedés során a két nő lakóhelyén megtalálták a férfi iratait és bankkártyáját, amit lefoglaltak, majd visszaadták a tulajdonosának.  A két nő egy nőismerősét is a lakásába csalta, hogy pénzt szerezzen tőle. Néhány nap után az idősebb nő elkérte az asszony személyes okmányait és a bankkártyáját. A nő bízott a nőkben, ezért megadta nekik a PIN kódot is. Másnap az idősebb nő azzal gyanúsította meg az asszonyt, hogy ellopott tőlük 25 ezer forintot, ezért megfenyegette, hogy addig nem fogja elengedni, ameddig a pénzt vissza nem adja.

A lánya rátámadt a nőre, majd vascsővel és nadrágszíjjal verte az asszonyt. Ugyanezen a napon az esti órákban a fiatalabb nő nyári konyhába vitte az asszonyt, és forró vizet locsolt a combjára, majd egy seprűnyéllel ütlegelte, azonban ekkor már 500 ezer forintot követeltek tőle.

Az asszonynak szeptember 11-én sikerült kimenekülnie a házból, és a településen élőktől kért segítséget. A bántalmazás, illetve a forró vízzel történt leöntés következtében a nőnek nyolc napon túl gyógyuló égési, illetve nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek. A nyomozó hatóság az eljárás során az elkövetők lakóhelyén lefoglalta az asszony személyes okmányait és bankkártyáját.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló idősebb, és a letartóztatásban lévő fiatalabb nő ellen társtettesként, felfegyverkezve elkövetett emberrablás, súlyos testi sértés és okirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Az ügyészség fegyházat kért az anyára és a lányára is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik