Tízezer adag vadétel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlottak fel és juttattak el országszerte egészségügyi dolgozóknak vadászatra jogosult erdőgazdaságok, társaságok a koronavírus-járvány idején – mondta az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője szerdán Kaposváron, az akció utolsó állomásán.
Kovács Ferenc beszámolt arról, hogy tájegységi fővadászok kezdeményezésére, vadgazdálkodók, szakácsok, vadhúsfeldolgozók közreműködésével több mint 40 helyszínen adtak át szarvas- és őzhúst, valamint vadételt kórházaknak, mentőállomásoknak, idősotthonoknak az elmúlt hetekben, hálából az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkájáért.
A főosztályvezető kitért arra: szerdán a kaposvári központú Kaposi Mór Oktató Kórház 500 kilogramm szarvashúst kapott vadászatra jogosultnak köszönhetően, az alapanyagot az állami erdő- és vadgazdálkodó SEFAG Zrt. öreglaki vadfeldolgozó üzemében készítették elő.
(MTI, kiemelt kép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt)