Belföld

Letartóztatásban marad a hármashatár-hegyi sportolókra támadó férfi

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki február végén és áprilisban is vasrúddal támadt sportolókra a Hármashatár-hegyen.

A megalapozott gyanú szerint B. Ferenc több alkalommal támadott meg futó, kerékpározó és kiránduló személyeket a Hármashatár-hegyen. Szidalmazta, meglökte, megütötte őket, és volt olyan eset is, amikor tőrkéssel fenyegette, ismeretlen anyagot tartalmazó spray-vel szembe fújta, vagy vascsővel, illetve fadarabbal próbálta megütni őket. A férfi cselekménye bizonyítottság esetén 3 rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

B Ferenc igazolt jövedelemmel nem rendelkezik, a bejelentett lakcímén nem lakik, és bevallása szerint a hűvösvölgyi reptér mögötti erdős területen él. A bíróság szerint minderre, valamint a bűncselekmény jellegére és a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.  B. Ferenc esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll, ezért a támadó továbbra is letartóztatásban marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik