Belföld

Tizenhárom évet kértek az élettársát megfojtó, lesavazó, elásó dávodi nőre

Tizenhárom év fegyházat, és nyolc év közügyektől való eltiltást indítványozott vádiratában a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a minősített emberöléssel vádolt dávodi nővel szemben, aki tavaly júliusban egy szemeteszacskóval megfojtotta, majd savval leöntötte az élettársát azért, hogy ne kelljen kiköltöznie a sértett által bérelt házból

– közölte megkeresésünkre Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője, amikor a tavaly nyári horrorisztikus emberöléssel kapcsolatban érdeklődtünk. Hozzátette, a nő ténybelileg elismerte a bűnösségét, ám a motivációjáról nem beszélt, azt az egyéb bizonyítékok alapján sikerült a hatóságoknak megállapítania.

A vádirat szerint H. Erzsébet Tünde tavaly áprilisban költözött a férfi dávodi albérletébe azok után, hogy megismerkedtek az interneten. Május elején pedig a nő is bejelentkezhetett az ingatlanba. A nőnek nem volt munkája, a férfi pedig közmunkásként dolgozott és alkalmi munkákat is vállalt, így a férfi keresetéből éltek. Ennek ellenére az emberöléssel vádolt nő még a házimunkákat sem végezte el otthon és azt akarta, hogy a férfi további alkalmi munkákat vállaljon.

Ezek miatt sokat veszekedtek, majd egy idő után a férfi többször is felszólította a nőt, hogy költözzön el a házból. Az asszony azonban nem volt hajlandó költözni, hanem többször a férfit próbálta kiköltöztetni az ingatlanból. Az egyik tavaly júliusi napon ismét összevesztek, majd a férfi lekevert egy pofont az ágyon ülő nőnek, erre a nő nyakon vágta a járóbotjával.

A férfi idegességében kiment a lakásból, majd a fájó torkára bevett egyet a nő gyógyszerei közül. Ezután kiment a lakásból és a bevett nyugtatótól a teraszon eszméletlen állapotban hasra vágódott. A nő a zuhanás hangjára kiment a lakásból, majd amikor meglátta a teraszon fekvő eszméletlen férfit, visszament a lakásba és nem hívott segítséget.

Kis idő múlva H. Erzsébet Tünde visszament a teraszra és a még mindig eszméletlen férfi fejére egy nylon szemetes zacskót húzott, és szorosan a nyakára kötötte. Ezután egy kötelet kötött a lábára, majd az ingatlan veteményesénél lévő gödörbe húzta a férfi testét, sósavval és hypoval leöntötte és betemette.

Amikor két nap múlva a munkatársak és az ismerősök érdeklődni kezdtek a férfi után, a nő azt állította, hogy a férfi külföldre ment dolgozni. Ennek igazolására az asszony a férfi telefonjáról sms-eket küldött a saját telefonjára, illetve az érdeklődőknek is. Néhány nap múlva az asszony a férfi testét az udvar végében lévő szemetesgödörhöz húzta, itt is leöntötte még sósavval és hypoval, majd elhantolta. A férfi tetemét pár héttel később a rendőrök találták meg és a nőt őrizetbe vették.

H, Erzsébet Tünde először azt állította, hogy az élettársa két héttel korábban rosszul lett, majd meghalt. Ő pedig megijedt, és rákötötte a kötelet a lábára, hogy elhúzza vele a gödörig, ahova eltemette. Az orvos szakértők azonban rögtön cáfolták az asszony állításait, hiszen egy nejlon zacskó volt az áldozat fején. Ráadásul a csontok jelentős része is olyan rossz állapotban volt, mintha legalább két éve hunyt volna el az áldozat. Az asszony az új változatban  már beismerte, hogy veszekedtek a férfival, minek során egy bottal fejbe vágta és zacskót húzott a fejére.

A bevett gyógyszer miatt védekezésre képtelen állapotba került férfi halálát fulladás okozta, amit az asszony idézett elő a férfi halálát kívánva. A nő az ölést aljas indokból követte el, azért, hogy ne kelljen kiköltöznie a párja által fizetett albérletből.

A főügyészség 13 év fegyházat kért a büntetlen előéletű nőre aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik