Belföld koronavírus

Igazságosabb tervet akarnak a V4-ek az európai gazdaság újjáépítésére

Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tanácskozás legfontosabb témája az európai gazdaság koronavírus-járvány utáni újjáépítése volt, különös tekintettel az Európai Bizottságnak a múlt héten bejelentett helyreállítási tervére.

Elsőként a visegrádi miniszterelnökök egyeztettek egymással, majd csatlakozott hozzájuk az EiT elnöke is. Elhangzott, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia miniszterelnöke közösen törekednek igazságosabbá és rugalmasabbá tenni az Európai Bizottság előterjesztését. Megállapodtak abban, hogy a jövő héten Csehországban újabb V4-csúcson folytatják a munkát, és további információkat várnak a javasolt uniós hitelfelvételi tervekről. Ennek részletei ugyanis egyelőre nem világosak.

A V4-ek és Charles Michel megbeszélésén a visegrádi országok vezetői világossá tették, hogy konstruktív együttműködésre készek az európai gazdaságfejlesztési tervek kapcsán, de még alapos elemzések elvégzésére lesz szükség. Hosszú és nehéz tárgyalások várhatók ebben a témakörben, de a minőség fontosabb, mint a sietség, részletes, alapos munkát kell végezni.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik