Belföld

Eltörte a férfi bordáit, mert rászólt a lopása miatt

Négy év tíz hónap börtönre ítélte életveszély okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki eltörte egy férfi bordáját, mert felelősségre vonta egy lopás miatt.

A vádirat szerint a férfi 2017 szeptemberében megkérte a társát, hogy a más nevére szóló, a vádlott birtokába ismeretlen módon került bankkártyával és az ahhoz tartozó PIN kóddal pénzt vegyen fel egy szabadbattyáni bankjegykiadó automatából. A vádlott társa 50 ezret vett fel, míg az újabb 50 ezer forint felvételére indított tranzakciót a bank elutasította.

A férfi karácsony után egy Polgárdiban lévő vendéglátóipari helyen egy férfivel italozott. Az iszogatás közben azonban lenyúlta az ivócimborája kabátjában lévő 81 ezer forintját  és iratait. A kabát tulajdonosa felelősségre vonta a férfit, de az tagadta a lopást, majd összeverte és megrugdosta a számonkérés miatt kialakult vita során.

A férfinak két bordája is eltört a bántalmazás során, A bíróság az ügyészség vádirata alapján 4 év és 10 hónap börtönre ítélte a férfit, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet a vádlott fellebbezésére figyelemmel nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik