Belföld

Másfél kiló marihuánával sétált egy fiatal a Bajcsyn

Két dílert és egy vásárlót is nyakon csíptek a Budapest belvárosában lévő rendőrök tizenhat órán belül. Előbb a 23 éves N, Márk jelent meg az egyik belvárosi díler lakásán hétfőn este, hogy kábítószert vegyen tőle. A férfi nem aprózta el a dolgot, mert másfél kilogramm marihuánával sétált vissza az autójához, majd mint aki jól végezte a dolgát, csomagtartóba tette, és elindult.

Az V. kerületi járőrök azonban a Bajcsy-Zsilinszky úton megállították, majd miután megtalálták az autóban a kábítószert, azonnal be is vitték. A rendőrök ezután felmentek a díler lakásához, és a 24 éves R. Mátét a lépcsőházban elfogták. A kábítószer-kereskedő lakásában közel fél kiló marihuánát, kábítószer csomagolására alkalmas eszközöket, digitális mérleget, illetve több mint ötmillió forintot és 410 eurót foglaltak le.

Az V. kerületi nyomozók mindkét férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és őrizetbe vették őket. N. Márkot kábítószer birtoklása, R. Mátét kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök kezdemányezték a letartóztatásukat,  amelyet az illetékes bíróság csütörtökön el is rendelt.

Egy másik ügyben pedig egy 19 éves afgán dílert kerestek a belvárosi rendőrök. Amikor a férfi megtudta, hogy a forró nyomon vannak a rendőrök, bement a rendőrségre és feladta magát. A férfi soroksári tartózkodási helyén egy virágládában nevelgetett egy négy ágból álló cannabis bokrot.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik