Belföld

Beismerte tettét a dáktársát hátba szúró 13 éves lány, két év javítóintézetet kapott

Már az előkészületi ülésen jogerős ítéletet hozott a Tatabányai Törvényszék annak a 13 éves lánynak az ügyében, aki hátba szúrta a tizenöt éves iskolatársát az egyik esztergomi gyermekotthonban.

A 13 éves lány rossz családi körülmények között élt az ikertestvérével és nővérével, ezért tavaly áprilisban az esztergomi gyermekotthonba került. Magatartási problémák voltak vele és rendszeresen konfliktusba került a társaival és nevelőivel is.

Tavaly november végén a lányok és a nevelők vacsorához készülődtek az otthonban, amikor az egyik kiskorú lány az általa használt kést átadta a nevelőnek, aki azt letette a konyhapultra. A 13 éves lány ekkor a pulthoz lépett, felkapta a kést és közepes erővel hátba szúrta a kiskorú társát, akinek 4 hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett, életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A lány szándéka nem irányult a sértett életének kioltására, az elkövetésben az motiválta, hogy átkerüljön egy másik intézetbe, az ikertestvére közvetlen közelébe. A kislány beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, így a bíróság 2 évre elrendelte javítóintézeti nevelését. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik