Belföld

Maszkban, vasrúddal ment az édesanyjához hazaköltöző exéért egy turai férfi

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése és magánlaksértés miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra elrendelte V.M letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő februárig élettársként laktak együtt a férfi lakásában. A kapcsolatuk megromlása miatt az asszony elköltözött az édesanyjához Nyírmihálydiba. A férfi többször próbált kapcsolatba lépni volt élettársával, de az asszony nem akart kibékülni és együtt élni vele.

Május 17-én hajnalban a nő az édesanyja lakásában aludt, amikor a gyanúsított és ismeretlen társa megjelent a lakóháznál, benyomták a bejárati ajtót és maszkkal a fejükön bementek a szobába. A férfi egy vasrúddal a kezében megragadta az exe kezét, kihúzta a házból, és az ott parkoló személygépkocsiba tuszkolta. Ezután a gyanúsított először Nyírábrányba, majd Turára vitte a tiltakozó asszonyt. Itt találta meg őket a rendőrség.

Az erőszakos bűncselekmények miatt már többször is büntetett férfi akár 7 és fél évig terjedő börtönt is kaphat a halmazati büntetésekkel együtt. Megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne,  újabb bűncselekményt követne el, illetve az exe vagy a tanúk befolyásolásával, társával történő összebeszéléssel veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság letartóztatta. A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik