Belföld

Négy és fél milliót rabolt idős ismerősétől egy takarítónő a sógorával

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő és egy férfi ellen, akik a nő egy idős ismerősét rabolták ki közel négy és félmillió forintnyi értéket szerezve.

A nő már többször takarított a majd’ nyolcvanéves ismerősénél, így bizalmába férkőzött és a házát is kiismerte. Ezt kihasználva a nő és élettársának testvére január 6-án, az esti órákban maszkban és egy feszítővassal felszerelkezve megjelentek a nyugdíjasnál. A csengetésükre ajtót nyitó idős urat ellökték, majd a feszítővassal fenyegetve a férfi az értékei átadására szólította fel.

Eközben a nő összeszedte a nyugdíjas három millió forintnyi spórolt pénzét, és majdnem másfélmilliót érő aranyékszereit.  Az elkövetők azonban ezzel nem elégedtek meg, még az áldozatuk pénztárcáját is magukhoz vették, benne mindössze huszonháromezer forinttal.

A két elkövető ezután a zsákmánnyal távozott a helyszínről magára hagyva a bántalmazásuk következtében vállsérülést szenvedett nyugdíjast. A Dabasi Járási Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt emelt vádat a nő és sógora ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik