Belföld

Négy és fél évet kapott a családját rettegésben tartó kótaji férfi

Négy év hat hónap börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék jogerősen azt a kótaji férfit, aki rettegésben tartotta a családját és verte a nejét.

F. S. 2018 októberében szabadult a büntetésvégrehajtási intézetből, ahonnan hazaközöltözött a feleségéhez Kótajba. A férfi 2019 januárjától italozni kezdett, emiatt megromlott a kapcsolatuk. Veszekedéseik során többször előfordult, hogy a férfi megütötte az asszonyt, majd később nemcsak a feleségét, hanem nevelt lányát is rendszeresen sértegette, és rettegésben tartotta a hozzátartozóit.

Tavaly májusban egy vita során a férfi életveszélyesen megfenyegette a feleségét azzal, hogy ha nem költözik el a közös lakásukból, akkor megöli. Ezután a férfi kizárta családtagjait a házból, akik két órát töltöttek az utcán, majd az asszony értesítette a rendőrséget.

A bíróság emiatt távoltartást rendelt el a férfival szemben, aki azonban június 3-án este megszegte annak szabályait, és elment a felesége lakásába, ahol többször is megütötte ököllel az ágyban fekvő nőt. A nőnek végül sikerült kimenekülnie az ingatlanból. A nyíregyházi Járásbíróság 4 év 6 hónapra ítélte a férfit januárban kapcsolati erőszak, és magánlaksértés miatt. A férfi enyhítésért fellebbezett, de a másodfokú bíróság helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik