Belföld

Megcsonkítottak, szétkaszaboltak egy macskát Érsekvadkerten

Emberi ésszel szinte felfoghatatlan állatkínzás történt pár nappal ezelőtt Érsekvadkerten. Az elpusztult macska gazdája levénben írta meg lapunknak, hogy milyen borzalmakat műveltek a család kedvencével, Cirmivel.

A cicust másfél napos kínszenvedése után találtuk meg az elkövető kerti fészerében. Az idős asszony tucatnyi alkalommal sújthatott le kapájával a menekülés közben sarokba szorított állatra. Gyakorlatilag szétkaszabolta

– írta lapunknak István.

A férfi azt írja, hogy a cica már a haláltusáját vívta, amikor rátaláltak. Ezt követően azonnal állatorvos segítségét kérték, de már nem lehetett segíteni rajta.

Deréktól lefelé bénult, mozgásképtelen volt, a farka csonkolva, a hátsó lábai centis darabokra tördelve lógtak, a bőre nagy felületen le volt nyúzva, és szét volt nyílva a hasfala. Megváltást jelentett neki az állatorvos injekciója

– tette hozzá.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre azt közölte, hogy a Balassagyarmati Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Fotó/videó: olvasó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik