Belföld

A Jobbik a Dzsudzsák-fotó miatt lemondatná Szijjártót

„Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre?”

Csak a Kispest!

Ezzel tette egyértelművé maga Szijjártó Péter külügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán, kinek szurkolt a Magyar Kupa elődöntőjén. Sportrovatunk meg is írta, hogy a zárt kapus meccset a Puskás Arénában a helyszínen nézte (kínlódta) végig gyermekeivel és Dzsudzsák Balázzsal, a magyar válogatott csapatkapitányával.

Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre?

Így reagált a jobbikos Stummer János, szintén a Facebookon. Az ellenzéki polikus úgy vélte, több baj is van ezzel a fotóval, amit a külügyminiszter még csak nem is sejt, ezért elmagyarázza neki, először tegeződve.

Gondolom nem is sejtitek jó dolgotokban, hogy mi a baj ezzel a képpel. Megszoktátok már, hogy rátok nem vonatkoznak a szabályok, ugye.

Tudjátok az a baj ezzel a képpel, hogy ezzel azt üzenitek: nektek mindent lehet. Az uralkodó osztályt nem köti semmilyen szabály, megtehet bármit, amihez kedve szottyan.

Mert ha begördül a VIP-be a miniszteri Audi, hajbókol egyet a portás, lehet kacsint is, s cinkosan továbbot int. Ez történt, no. De hát mi kivetni való van ebben? Mondjátok ti.

A Jobbik politikusa – a helyzet komolyságára utalva magázódásra vált – lemondásra szólítja fel a külügyminisztert.

Szerintem meg fussa csak át a nemzetközi sajtószemlét, miniszter uram. Szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban ilyenkor lemondás következik. Tessék magának is benyújtani. Mert ilyet nem lehet.

A zárt kapus mérkőzésekre szóló rendelkezések egyébként lehetővé teszik, hogy a klubok beengedjenek néhány VIP-vendéget, de nekik is  be kell tartani néhány előírást. A 444 az MLSZ honlapját idézve azt írta, hogy a kötelezően betartandó általános járványügyi szabályok közé sorolják a maszkviselést is.

A portál emlékeztet rá, hogy Szijjártó valószínűleg baráti viszonyt ápol Dzsudzsákkal, akit a külügy hozott haza Dubajból egy mentesítő járattal.

Szijjártó péter és dzsudzsák balázs (szijjártó péter, dzsudzsák balázs)
Alakul a Dzsudzsák-Szijjártó tengely
Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott és a Dinamo Moszkva sztárja szerda délben a Parlamentbe, Szijjártó Péterhez volt hivatalos.

Dzsudzsák megígérte, hazaérkezése után 14 napos karanténba vonul, de egy Orbán Viktor Facebook-oldalára kiposztolt fotó lebuktatta, hogy már hamarabb elment kávézni a Dérynébe.

Dzsudzsák nem mondta meg, neki miért volt rövidebb a karantén
Orbán Viktor Facebook-oldala buktatta le a magyar válogatott csapatkapitányát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik